Xornada do fin de semana do 20 de Marzo (2021-22) Resultados e crónica

Esta información foi tomada directamente da páxina da REAL FEDERACIÓN GALLEGA DE FUTBOL. Pode estar suxeita a cambios. Para confirmar a ultima hora, consulta o enlace directamente.

CRÓNICA

Sárdoma 0-5 Benxamíns A
Bo partido o de hoxe nunha mañá primaveral na que lucia o sol e a temperatura era moi boa, na que contabamos na grada coa presencia do noso Lucas, o cal despois de lesionarse nunha acción de mala fortuna no adestramento do vernes, hoxe viña dar ánimos desde a grada os seus compañeiros, o cal e unha gran satisfacción ver o nivel de unión e compañeirismo que ten este grupo de nenos.
Comenzábamos o partido xogando en área rival e adiantandonos no marcador os poucos minutos nun bo gol de Xoel. O resto da primeira parte foi un monólogo de ataque contra a portería do Sárdoma, no que facíamos boas combinacións pero o balón non quería entrar na portería rival.
A segunda parte saímos da mesma forma que rematamos a primera, pero dándolle un pouco máis de amplitude o xogo o que fixo que xeneraramos máis perigo e comenzasen a entrar os goles. Unai marcaba afianzando o resultado e André cun dobrete sentenciaba o partido. Nos últimos minutos Hugo marcaba o derradeiro 0-5. Destacar tamén os xogadores da defensa Javi, Beltrán, Yoel e Reyes que estiveron moi ben e non permitiron nengunha xogada de ataque do Sárdoma, facilitando que Andrés tivese unha mañá moi plácida.
Con esta victoria seguimos na parte nobre da clasificación convencidos de que o único camiño para lograr o que todos desexamos e traballo e máis traballo. Como dixo no seu día o Cholo Simeone o esforzo é a maxia que transforma os éxitos en realidade.

Casablanca 4-5 Cadetes
Non hai maneira tan bonita de acabar a liga con unha victoria, despois de unha tempada moi complicada para os Cadetes do Balaidos.
O partido estivo moi igualado, onde eles tendrían mais oportunidades, pero nós estaríamos mais acertados cara a gol. A primeira parte finalizaría 2-2, cun gol deles nun erro do noso porteiro que resbaloulle o balón das mans, pero responderíamos rápido cun golpeo dende 3/4 de campo de Joel por encima do porteiro, e minutos despois marcariamos o 1-2 cun centro de Yoel que acabaría envenenandose e entrando directamente a gol. Minutos antes do descanso cometeriamos outro erro que faría o 2-2 no marcador.
A segunda parte foi mais loca aún onde nos estuvimos máis fortes e intensos e eles deixaron mais espacios ás espaldas. Nos primeiros 15 minutos desta parte entraríamos ao partido un punto de ritmo menos ca eles, e farian o 3-2 e o 4-2, pero por sorte os cadetes viñeronse arriba grazas a unha falta lateral que remataríamos facendo o 4-3. O 4-4 chegou a base de potencia e velocidade de Lucas que rebasaría ao defensor e ao porteiro. E finalmente chegou o 4-5 nun man a man grazas a o pase de Joel a falta de 3 minutos do final.
Bo esforzo dos Cadetes para acabar a liga con bo sabor de boca, e recalcar a actuación de Joel, cun gol e unha asistencia, pero sobre todo polo traballo e calidade que lle puso ao centro de campo, aún así, bo partidos de todos os xogadores.

Cadetes

Vila do corpus B 4- 2 Benxamín B
Partido marcado por la diferencia de actitud y las ganas.
Nos adelantamos en el marcador por un error del portero que transformó Vince. Poco después empatarían el partido en un penalti por una mano. Y a partir de ahí empezaron a ser superiores por actitud. Además de que algunos parecían cansados.
Llegó el segundo de ellos al cabo de unos minutos y de nuevo una falta dentro del área nos llevaría a un segundo penalti que en esta ocasión fallaron.
En la segunda parte más de lo mismo. El rival apretaba mientras nosotros no éramos capaces de entrar en el partido lo que nos llevó a recibir los otros dos goles por dos fallos en defensa muy claros, un mal despeje y un fallo en la colocación serían los causantes de llegar a los últimos minutos con un 4-1. En los últimos minutos de un córner conseguiríamos meter el 4-2 pero ya no había tiempo para conseguir un resultado óptimo por lo que seguiremos trabajando esta semana tratando de mejorar.
A pesar del resultado, los niños están trabajando muy bien y se está notando un cambio muy importante por lo que, así cómo se les aplaude en las victorias, también hay que aplaudir en las derrotas y seguir trabajando.

Tyde 1-3 Prebenxamín A
Primera parte muy igualada en la que no hubo goles. La segunda parte seguíamos dormidos y encajamos el gol del Tyde, ya que no estábamos muy espabilados ni centrados en el partido. El equipo supo reaccionar de este gol, y lo dieron todo para meter el empate y los dos goles siguientes que nos darían los tres puntos. Seguimos a tres puntos del líder y quedan tres jornadas importantísimas para finalizar la liga.
Goles: Izam 3

Femenino 1-4 R. Vilariño
Partido muy disputado en la tarde del domingo en el Federativo de coia que para nada se refleja en el marcador.
Nosotras tuvimos el total dominio del juego atacando 33 veces y tirando 16 veces a portería, pero el balón no quiso entrarar más de 1 vez.
En 4 fallos nos metieron 4 goles mientras que nosotras solamente conseguimos transformar 1 de los 16 tiros a portería. Pero luchamos hasta el último minuto para seguir marcando goles.

Candeán B 7-0 Infantil
De novo, un moi bo partido dos rapaces no que o resultado non mostra a realidade do partido, que estivo realmente igualadado. Esta vez foi a pegada do equipo rival a que decantou o partido, que aproveitou todas as ocasións que tivo, marcando en cada tiro a porta que non parou o noso porteiro Yago, quen fixo un grandísimo partido. Pola contra, os nosos tiveron moitas ocasións froito do moi bo xogo do mediocampo, rematando máis de cinco veces dende dentro do área sen encontrar o premio do gol. A pesar da goleada esta é a liña que temos que seguir agora que rematou esta «primera volta». Esperando xa a nova competición e os novos rivais, seguiremos competindo e buscando victorias que recompensen o esforzo do equipo.

Coruxo B 5 – Xuvenil 1
Resultado inmerecido nun partido que se decantou nos últimos 15 minutos de xogo aos que se chegou con un 2-1 a favor dos rivais…
Un arbitraxe moi caseiro (coma siempre que se xoga contra os «equipos importantes») privounos de poder pelexar nos últimos minutos por sacar algún punto de Fragoselo.
Ao pouco de comezar encaixariamos a balón parado nunha falta inexistente que soamente vería o colexiado… Mediada a primeira parte encaixariamos o segundo gol tras pecar de brandos en defensa.
Tralo descanso esfumouse o dominio local e os nosos adiantaron liñas e presión conseguindo o 2-1 e incluso o 2-2 que o árbitro anularía por un fora de xogo que novamente soamente el viu…o pouco de anularnos o gol encaixamos o terceiro e o equipo viuxe a abaixo anímica e físicamente…de ahí que encaixariamos o cuarto e o quinto en graves erros defensivos.
Finaliza a primeira ronda o equipo xuvenil na métase da táboa e pelexara na seguinte ronda por manterse un ano mais en primeira xuvenil.